תפריט סגור

Outplacement וליווי עובדים במהלך פרידה מארגון

ליווי עובדים

הפרידה מהארגון נתקבלה, ההסדרים הפיננסיים שלך בתהליך טיפול. עומד להתפנות לך זמן ועימו לא מעט אפשרויות. ייתכן והתמונה לגבי העתיד ברורה יותר, ייתכן והעתיד פחות ברור ונגיש. ההתלבטויות הרווחות הן: עבודה כשכיר במקום אחר? עבודה חלקיתהקמת עסק עצמאי? השקעה במשפחה/ בהתנדבות/ בפעילויות פנאי? שילוב של האפשרויות?

ייתכן שעד היום עבדת ברצף ולא עצרת לחשוב מה הכי מתאים לצרכים האישיים שלך, לדברים שאוהבים לעשות, לכישורים ולערכים המוספים שלך. הגיע הזמן לחשיבה כזו. המסקנות יעזרו לך להגיע לעיסוק המתאים ביותר ואף יסייעו לך לשווק את עצמך טוב יותר למעסיק הבא או להחליט על מעבר לעבודה חלקיתעבודה כעצמאיפרישה לגמלאות עם חיים מלאי עיסוק ומשמעות.

החלטת לחפש עבודה? ייתכן  כי כל השיטות שהכרת בעבר כבר פחות יעילות. אצלנו ניתן ללמוד איך מחפשים כיום עבודה בצורה יעילה ובשיטות עדכניות, איך לכתוב את קורות החיים כך שישקפו טוב ביותר את התפקיד והארגון המתאים לך, איך להתראיין ולשווק עצמך נכון, איך לענות על שאלות קשות בראיון או להגדיר ציפיות שכר, איך לבחון את מקום העבודה המציע לך להשתלב בו ועוד כלים פרקטיים רבים שיסייעו לך למצוא ארגון ועבודה מתאימה באופן מהיר ויעיל.

החלטת להגשים חלום ולהפוך לעצמאי/ת? נשמח לסייע בחשיבה על כיוונים, שווקים פוטנציאלים וערכים מוספים שלכם כמו גם על אפשרויות שיווק עדכניות ושיתופי פעולה.

אם החלטת לפרוש לגמלאות – נשמח לחשוב יחד איתך איך מתאים לך לראות את חייך מפה והלאה, איך לחלק את זמנך בין משפחה, פעילויות פנאי, התנדבות, עיסוקים חלקיים ועוד ואיך לתקשר את השינוי למשפחה ולסובבים.

הסביבה שלכם מודאגת מהשינוי או מנסה לתמוך אבל לא יודעת איך? גם על זה נשמח לדבר איתך ולהבין איך מעבדים את השינוי ביני לבין עצמי וביני לבין הסביבה שלי, איך מבינים למה אני זקוק/ה מהסובבים ואיך מתקשרים להם את זה, איך הופכים פוטנציאל למשבר להזדמנות שעשויה גם לשפר את המערך האישי המשפחתי והחברתי.

ראייתנו המקצועית לגבי ליווי מעברי קריירה נשענת על ההנחה שכל אדם שונה מחברו ואנשים חווים כל אחד מסוגי המעברים באופן שונה. לפיכך, יש לבוא לתהליך עם מגוון נושאים ושירותים, לערוך היכרות עם העובד ולהתאים את התהליך לכל אדם לפי צרכיו והסיטואציה בה הוא נמצא.

במעקב שנערך על מאות אנשים שלוו לאחר פרידה מארגון (במודלים המשלבים שיחות ייעוץ, סדנאות וליווי תעסוקתי של 3 חודשים) נמצא כי קרוב ל 70% מדווחים כי מצאו את מקומם מחדש בתום 3 חודשי הליווי (רובם מצאו עבודה או היו בתהליכים מתקדמים. מקצתם בחרו לפתוח עסקים עצמאים או לפרוש מתוך בחירה).

חשוב להדגיש שחלק לא מבוטל מאנשים שלוו במודלים אלו היו בגיל מבוגר (מעל 50 ואפילו מעל  60). אנו יודעים כי אחוז זה גבוה בהרבה מהסטטיסיקות המקובלות ובטוחים כי הליווי, התמיכה והעובדה כי אנו מלמדים את האנשים איך למצוא עבודה בצורה פרואקטיבית תורמים לכך.

סקר שביעות רצון  של הנועצים בתום תהליך הליווי: שביעות רצון מכלל תהליך הליווי על כל חלקיו: 4.6 (בסקלה של 1 – לא מרוצה , עד 5 – שביעות רצון מלאה)

תהליך פרידה מעובד מורכב וקשה לארגון ולעובד. תהליך פרידה שנעשה נכון יסייע לעובד לחוש שלמרות הצורך להיפרד, הארגון דואג לו ומתייחס באופן אנושי, אמפתי והוגן. גם העובדים הנשארים נוטים להתרשם מניהול חיובי של התהליך ולחשוב על האופן שבו ייפרדו מהם בבוא היום, אם יאלצו לעשות זאת. הדבר עשוי להשפיע על המוטיבציה שלהם ועל יחסם לארגון

העובד שממנו נפרדים עלול לחוש כי דרכו ואופן מציאת התעסוקה מחדש אינם ברורים והחששות רבים. תהליך הליווי שלנו מותאם לכל אדם לפי צרכיו והסיטואציה בה הוא נמצא.

 

מודל העבודה של  BSuccess ייחודי וכולל

  • שיחות ייעוץ אישיות עם יועצות קריירה מומחיות
  • מספר חודשי ליווי ותמיכה בתחום התעסוקתי הכוללים:
  • עדכוני משרות פתוחות בשוק (שאליהן הגענו דרך קשרינו עם חברות, חברות השמה, קבוצות פורומים)
  • מרכז תמיכה במייל ובטלפון לשאלות ובעיות בנושא חיפוש עבודה
  • סדנאות מותאמות (כתיבת קורות חיים, טכניקות חיפוש עבודה והכנה לראיונות עבודה)

 

מעקב שנערך על מאות אנשים שלוו במודלים ייחודיים אלו לאחר פרידה מארגון, גילה כי קרוב ל 70% מדווחים כי מצאו את מקומם מחדש בתום חודשי הליווי. חשוב להדגיש כי חלק לא מבוטל מאנשים שלוו במודלים אלו היו בגיל מבוגר (מעל 50 ואפילו מעל  60). אנו יודעים כי אחוז זה גבוה בהרבה מהסטטיסיקות המקובלות ובטוחים כי הליווי, התמיכה והעובדה כי אנו מלמדים את האנשים איך למצוא עבודה בצורה פרואקטיבית תורמים להצלחתם.

סקר שנערך לגבי שביעות הרצון של הנועצים בתום תהליכי הליווי הייחודיים שלנו העלה תוצאה ממוצעת של: 4.6 (בסקלה של 1 – לא מרוצה , עד 5 – שביעות רצון מלאה)

בהמשך מוצג תהליך הליווי הקלאסי המקובל ביותר, אך באפשרותנו להתאים את תהליכי הליווי על פי צרכי ואילוצי הארגון ולשלב מתוך מרכיבי המודל את מה שנכון לארגון ולכל עובד.  אנו שמחים לעמוד בקשר עם הארגון ולייעץ מניסיוננו לגבי סוג התהליך המתאים לכל עובד.

תהליך הליווי הקלאסי:

  1. מפגשי ייעוץ אישיים עם יועצת תעסוקתית מומחית:

במהלך המפגש הראשון אנו עורכים היכרות, מציגים את מגוון הנושאים וביחד מחליטים על התהליך המתאים לכל אחד על פי צרכיו. הנושאים האפשריים בתהליך הליווי הינם

  • קורות חיים – בחינה וסיוע בניסוח קורות חיים בגישה מכירתית וממוקדת.
  • גישה פרואקטיבית לחיפוש עבודה – השתלמות בחיפוש אקטיבי של מקום עבודה באמצעות מגוון הרשתות החברתיות, שימוש יעיל בנטוורקינג, עבודה עם חברות השמה ולוחות דרושים מקוונים
  • מכירה עצמית – הבנת היתרונות / ערך מוסף שיש לנו להציע בתפקידים מסויימים ויישום הבנה זו בתהליכי חיפוש תפקיד / מקום עבודה וראיון אישי
  • הכנה לראיון – סימולציה של ראיון עבודה תוך מתן משוב ותרגול חוזר.
  • תאום ציפיות – שיפור היכולת לחקירת מקום עבודה פוטנציאלי, לשם בחינת מידת ההתאמה בין הצרכים והציפיות של המועמד למציאות בפועל.
  • ליווי ריגשי – של תהליך הפיטורים, מתוך מגמה לראות בשינוי "חלון הזדמנויות".
  • התמודדות עם הסביבה – בחינה, סיוע וייעוץ לגבי אופן ההתנהגות וההתמודדות עם הסביבה (המסגרת המשפחתית והחברתית) בעקבות הפיטורים
  • בחינה מחודשת של מסלול הקריירה העתידי – לאור הבנה טובה יותר של ההעדפות המקצועיות האישיות, היכולות ובהתאם לזה בחינת האפשרויות בהמשך הדרך.
  • ליווי לקראת שינוי קריירה – במקרים שבהם המפוטר מעוניין בשינוי כיוון מקצועי או סטטוס משכיר לעצמאי – בחינת האפשרות וסיוע בחשיבה על הדרך לעשות זאת באופן היעיל ביותר.
  1. שלושה חודשי ליווי תעסוקתי – הפניית משרות ומרכז תמיכה לשאלות בנושא מציאת עבודה:

 

  • סיוע לגבי חיפוש דינמי של משרות מתאימות בכל צורות החיפוש (חברות השמה, לוחות אינטרנטים ומדיה חברתית). אנו נמצאים בקשר עם פורומים, ארגונים וחברות השמה. מחפש העבודה יקבל רשימות משרות שלא כולן נגישות לו וסיוע לגבי הדרך הנכונה לפנות  למשרות רלוונטיות.
  • מוקד תמיכה וקשר למחפש העבודה לגבי כל שאלה ועניין הנוגעים לחיפוש עבודה. הסוגיות יכולות להתמקד הן בשאלות טכניות ו"קטנות" שלעיתים חוסמות את תהליך החיפוש והן בסוגיות מורכבות יותר כגון שיחה הכנה או הסקת מסקנות לפני ואחרי ראיונות עבודה על פי הצורך, זיהוי חסמים ועיכובים בתהליך חיפוש העבודה ועוד
  1. סדנאות תומכות בתהליכי חיפוש עבודה:
  1. סדנת קורות חיים וטכניקות חיפוש העבודה:

מידע לגבי נושאים אלה  ובעיקר לגבי טכניקות חיפוש עבודה בימינו הינו הכרחי ועשוי לעשות הבדל משמעותי לכל אדם. כל מי שלא חיפש עבודה אפילו בשנתיים האחרונות יוצא לשוק ומוצא שעולם חיפוש העבודה השתנה. לחלוטין ואם יחפש עבודה ללא מידע רלוונטי ומהימן –  יחוש די אבוד הסדנא עוסקת בטעויות נפוצות בקורות חיים, עצות, עדכונים ושיפורים אפשריים המעלים את הסיכויים להמשך התהליך. ייעוץ לגבי הדרכים העדכניות השונות המסייעות להשתלבות מחדש במקום עבודה. (חיפוש פרואקטיבי בדרכים מגוונות, כולל שימוש ברשתות חברתיות עם דגש על תרגול השימוש ב"לינקדאין", שימוש יעיל בנטוורקינג, ייעוץ לגבי עבודה עם חברות השמה ולוחות דרושים מקוונים)

  1. סדנת סימולציות ראיונות עבודה.

ראיון עבודה מוגדר כאחד התהליכים הגורמים לאדם מתח רב. חלק גדול מהמרואיינים אינם מבינים את הדרך שבה בוחנים אותם מראיינים ולא תמיד ברור למרואיין מה נכון ולא נכון לאמר, מה יסייע לו לשדר את יכולותיו, המוטיבציה שלו והתאמתו לתפקיד. עם השנים ראיתי הרבה מקרים שבהם מועמדים שאינם מתאימים התקבלו לתפקידים בעוד שהראויים ביותר לא תמיד ידעו איך להפגין את יכלתם. בסדנא ניתנים הסברים לגבי הדגשים (מעל ומתחת לפני השטח) המשפיעים על מראיינים ומרואיינים, הכנה ותכנון אג'נדה יעילה לראיונות העבודה, התמודדות עם שאלות כגון: מה פחות טוב אצלך? מדוע הארגון החליט להיפרד ממך/מדוע עזבת, מה ציפיות השכר ועוד, ניתן לשלב סימולציות מעשיות קבוצתיות.

תהליך הליווי למנהלים בכירים ייערך על ידי אמי סקליר, בעלת החברה. אמי עבדה שנים רבות בעצמה כחברת הנהלה במספר ארגונים ובמקביל ליוותה בכירים רבים בתהליכי מעברי קריירה.

במעקב שנערך על מאות אנשים שלוו במודלים שאנו מציעים, נמצא כי קרוב ל 70% מהם מצאו את מקומם מחדש בתום תהליך הליווי.

חשוב להדגיש שחלק לא מבוטל מאנשים שלוו במודלים אלו היו בגיל מבוגר (מעל 50 ואפילו מעל  60). אנו יודעים כי אחוז זה גבוה בהרבה מהסטטיסיקות המקובלות ובטוחים כי הליווי, התמיכה והעובדה כי אנו מלמדים את האנשים איך למצוא עבודה בצורה פרואקטיבית תורמים לכך.

סקר שביעות רצון  של הנועצים בתום תהליך הליווי: שביעות רצון מכלל תהליך הליווי על כל חלקיו: 4.6 (בסקלה של 1 – לא מרוצה , עד 5 – שביעות רצון מלאה)

תהליך ליווי אופייני לבכירים הינו בין 5-10 מפגשים. אנו מאמינים שתהליך הפרידה מהארגון פוגש כל אדם במקום אחר בחייו ולפיכך הצרכים והציפיות מתהליך הליווי הם שונים. תהליך הליווי מודולרי ו tailor made. להלן מוצגים נושאים אופציונליים לעבודה. ההחלטה על הנושאים לעבודה  נעשית במשותף במהלך הפגישה הראשונה המוקדשת להיכרות ולתיאום ציפיות.

נושאים אופציונלים לליווי:

  • המשך הקריירה – בחינה של המשך הקריירה: מה הרצונות? מה הצרכים? מה אפשרי? מה נדרש כדי להגיע לשם?
  • מגמות בעולם העבודה – היערכות לקראת "עבודה" באיתור האתגר הבא, תוך סקירת המגמות הנוכחיות
  • קורות חיים – בנייה ועיצוב של קורות החיים בגישה מכירתית ומותאמת לבכירות הקריירה
  • גישה פרואקטיבית לחיפוש עבודה – חיפוש פרואקטיבי של מקום עבודה באמצעות מגוון הרשתות החברתיות (LinkedIn ,פייסבוק), שימוש יעיל בנטוורקינג, עבודה עם חברות השמה לבכירים ולוחות דרושים מקוונים.
  • הכנה לראיון – שיעורי בית: לימוד הארגון והתפקיד אליו מתראיינים, העברת מסרים בראיון: הצגת היתרונות היחסיים מבחינת ניסיון ויכולות בהתאמה לתפקיד המוצע, עריכת סימולציה של ראיון עבודה תוך מתן משוב והתמודדות עם שאלות קשות.
  • עיבוד ריגשי – של תהליך השינוי, מתוך מגמה לראות בו "חלון הזדמנויות".
  • התמודדות עם הסובבים – בחינה, סיוע וייעוץ לגבי אופן ההתנהגות וההתמודדות עם הסביבה (המסגרת המשפחתית והחברתית) בעקבות השינוי
  • בחינה מחודשת של מסלול הקרייה העתידי – לאור הבנה טובה יותר של ההעדפות המקצועיות האישיות, היכולות ובהתאם לזה בחינת האפשרויות בהמשך הדרך
  • שינוי קריירה – במקרים שבהם יש עניין בשינוי כיוון מקצועי או שינוי סטטוס משכיר לעצמאי – ליווי השינוי ובחינת האפשרות וסיוע בחשיבה על הדרך לעשות זאת באופן היעיל ביותר
  • ליווי כניסה לתפקיד חדש – ליווי הכניסה לארגון חדש ותפקיד חדש, אבחון המקום והאנשים, גיוס שיתוף פעולה מהסובבים ופעולות ראשונות בתפקיד.

מקום עבודתו של עובד נותן מענה למגוון רחב של צרכים אנושיים, כאשר המרכזיים ביניהם הם הצורך בתחושת שייכות, בקשר חברתי, בתחושת נתינה, בסיפוק ובתחושת ערך עצמי. עם יציאתו של עובד לגמלאות, הוא נותר ללא מענה לצרכים חשובים אלו. בשלבים ראשוניים, הפער עלול להוביל לקושי ולעיתים אף לחווית משבר. לאורך זמן, הפורש יכול למצוא לעצמו תחומי עיסוק חדשים ומסגרות שייכות נוספות תוך כדי זיהוי ההזדמנויות שנפתחות בפניו באותה תקופה. ארגונים כיום משקיעים מאמץ גם בשלב זה של חיי העובד,.על מנת להיפרד באופן אנושי, אמפתי והוגן. הן הפורש והן הנשארים מושפעים לחיוב מתהליכים הנעשים כך.

בניגוד לעבר, שבו משמעות היציאה לפנסיה הייתה לרוב גם הפסקת עבודה, פורשים רבים נאלצים  או מעוניינים להמשיך לעבוד. חלקם במישרה מלאה, חלקם במישרה חלקית וישנם כאלה שאף משנים סטטוס והופכים ליועצים/פרילנסרים. זאת, על מנת להתאים את אופן התעסוקה לדרישות השוק או לצרכיהם. בבסיס תהליך ההכנה לפרישה  נמצא הצורך לשלב בין היבטים רגשיים לבין היבטים פרקטיים מעשיים. בין השאר נדרשים פורשים רבים להתמודד לראשונה בחייהם או לאחר תקופה ארוכה עם חוויית חיפוש העבודה. חלקם לא כתבו קורות חיים או התראיינו שנים רבות. תגובת השוק למחפשי עבודה בגיל מבוגר אף מקשה על החיפוש. לשמחתנו, חווינו בשנים האחרונות ליווי של עובדים רבים מעל גיל 50 ומעל גיל 60 בתהליכי פרישה או פיטורים וחלק גדול מתהליכים אלה סייע להם למצוא תעסוקה חדשה

מרבית הפורשים לפנסיה מעוניינים בעיקר במפגשי ייעוץ אישיים עם יועצת מומחית בעלת ניסיון בליווי פורשים. במהלך המפגש הראשון אנו עורכים היכרות, מציגים את מגוון הנושאים וביחד מחליטים על התהליך המתאים לכל אחד על פי צרכיו. הנושאים הנפוצים ביותר בתהליך הליווי הינם

  • בחינה מחודשת של מסלול החיים והפעילות העתידי – לאור הבנה טובה יותר של העדפות אישיות ומקצועיות (בחינת חלוקת הזמן בין פנאי, התנדבויות, תעסוקה ועוד) כמו גם היכולות ובהתאם לזה בחינת האפשרויות בהמשך הדרך.
  • ליווי ריגשי – של תהליך הפרישה, מתוך מגמה לראות בשינוי "חלון הזדמנויות".
  • התמודדות עם הסביבה – בחינה, סיוע וייעוץ לגבי אופן ההתנהגות וההתמודדות עם הסביבה (המסגרת המשפחתית והחברתית) בעקבות הפרישה

למעוניינים במציאת עבודה חדשה (מלאה או חלקית, כשכירים או עצמאים):

  • קורות חיים – בחינה וסיוע בניסוח קורות חיים בגישה מכירתית וממוקדת.
  • גישה פרואקטיבית לחיפוש עבודה – השתלמות בחיפוש אקטיבי של מקום עבודה באמצעות מגוון הרשתות החברתיות, שימוש יעיל בנטוורקינג, עבודה עם חברות השמה ולוחות דרושים מקוונים
  • מכירה עצמית – הבנת היתרונות / ערך מוסף שיש לנו להציע בתפקידים מסויימים ויישום הבנה זו בתהליכי חיפוש תפקיד / מקום עבודה וראיון אישי
  • הכנה לראיון – סימולציה של ראיון עבודה תוך מתן משוב ותרגול חוזר.
  • תאום ציפיות – שיפור היכולת לחקירת מקום עבודה פוטנציאלי, לשם בחינת מידת ההתאמה בין הצרכים והציפיות של המועמד למציאות בפועל.
  • קריירה – במקרים שבהם הפורש מעוניין בשינוי כיוון מקצועי או סטטוס משכיר לעצמאי – בחינת האפשרות וסיוע בחשיבה על הדרך לעשות זאת באופן היעיל ביותר

למחפשי תעסוקה לאחר הפרישה ניתן לשלב בתהליך הליווי מרכיבים נוספים:

שלושה חודשי ליווי תעסוקתי – הפניית משרות ומרכז תמיכה לשאלות בנושא מציאת עבודה:

  • סיוע לגבי חיפוש דינמי של משרות מתאימות בכל צורות החיפוש (חברות השמה, לוחות אינטרנטים ומדיה חברתית). אנו נמצאים בקשר עם פורומים, ארגונים וחברות השמה. מחפש העבודה יקבל רשימות משרות שלא כולן נגישות לו וסיוע לגבי הדרך הנכונה לפנות  למשרות רלוונטיות.
  • מוקד תמיכה וקשר למחפש העבודה לגבי כל שאלה ועניין הנוגעים לחיפוש עבודה. הסוגיות יכולות להתמקד הן בשאלות טכניות ו"קטנות" שלעיתים חוסמות את תהליך החיפוש והן בסוגיות מורכבות יותר כגון שיחה הכנה או הסקת מסקנות לפני ואחרי ראיונות עבודה על פי הצורך, זיהוי חסמים ועיכובים בתהליך חיפוש העבודה ועוד

סדנאות תומכות בתהליכי חיפוש עבודה:

סדנת קורות חיים וטכניקות חיפוש העבודה:

מידע לגבי נושאים אלה  ובעיקר לגבי טכניקות חיפוש עבודה בימינו הינו הכרחי ועשוי לעשות הבדל משמעותי לכל אדם. כל מי שלא חיפש עבודה אפילו בשנתיים האחרונות יוצא לשוק ומוצא שעולם חיפוש העבודה השתנה. לחלוטין ואם יחפש עבודה ללא מידע רלוונטי ומהימן עלול לחוש די אבוד. לעובדים המחפשים עבודה בגיל מבוגר יש צורך מוגבר להשתמש בשיטות חיפוש עבודה "מחוץ לקופסא" ולחשוב על הנושא ביתר גמישות

הסדנא עוסקת בטעויות נפוצות בקורות חיים, עצות, עדכונים ושיפורים אפשריים המעלים את הסיכויים להמשך התהליך. ייעוץ לגבי הדרכים העדכניות השונות המסייעות להשתלבות מחדש במקום עבודה. (חיפוש פרואקטיבי בדרכים מגוונות, כולל שימוש ברשתות חברתיות עם דגש על תרגול השימוש ב"לינקדאין", שימוש יעיל בנטוורקינג, ייעוץ לגבי עבודה עם חברות השמה ולוחות דרושים מקוונים)

סדנת סימולציות ראיונות עבודה.

ראיון עבודה מוגדר כאחד התהליכים הגורמים לאדם מתח רב. חלק גדול מהמרואיינים אינם מבינים את הדרך שבה בוחנים אותם מראיינים ולא תמיד ברור למרואיין מה נכון ולא נכון לאמר, מה יסייע לו לשדר את יכולותיו, המוטיבציה שלו והתאמתו לתפקיד. הדבר בולט פעמים רבות במיוחד בקרב אנשים מבוגרים המרואיינים על ידי מראיינים צעירים ולכן נדרשת חשיבה מראש על הדרך להציג את יתרונותיהם המיוחדים ואת המרץ והמוטיבציה שלהם. בסדנא ניתנים הסברים לגבי הדגשים (מעל ומתחת לפני השטח) המשפיעים על מראיינים ומרואיינים, הכנה ותכנון אג'נדה יעילה לראיונות העבודה, התמודדות עם שאלות כגון: מה פחות טוב אצלך? מדוע הארגון החליט להיפרד ממך/מדוע עזבת, מה ציפיות השכר ועוד, ניתן לשלב סימולציות מעשיות קבוצתיות.

פוסטים קשורים